Du kan plantera inomhusväxter året runt. Vänta till slutet av april/början av maj innan du planterar utomhus. På så sätt minimeras chanserna för ett nattgrepp. Både din planta och din kruka kan inte längre frysa. Vad bör du vara uppmärksam på när du planterar en växt? Innehåller lämplig krukkompost och hydrogranulat.
Bra dränering med hydrogranulat
Du kan förbättra dräneringen genom att applicera ett lager hydrogranulat på botten av krukan. Kolväten är brända lergranulat som kan absorbera vatten. Detta förhindrar att din växts rötter förstörs på grund av överflödigt vatten. Hydrograins absorberar vatten och förhindrar att komposten torkar ut snabbt. Kolväten används främst i krukor utan hål. Därför används det vanligtvis för inomhusväxter. Om du har en fin utekruka utan dräneringshål, använd även hydrogranulat.
Rätt storlek kruka
Dekorativa krukor finns i en mängd olika former och storlekar. Köp inte dekorativa krukor som är för små. Din planta behöver tillräckligt med utrymme för tillväxt och rottillväxt. Om rötterna blir för igensatta i krukan kommer de inte att absorbera vatten och näring. Din växt kommer snart att dö.
Tänk också på en skål och plantera olika typer av växter utomhus.
Häll krukjorden på hydrogranulatet några centimeter under kanten. Denna vattenkant behövs för bra vatten. Se till att ha bra kompost. Bra krukjord är brun och har en grov struktur. Svartjord är vanligtvis inte bra krukjord. Innehåller ofta kompost som innehåller sand. Ogräsfrön erhålls också ofta genom att tillsätta kompost i komposten. Du vill inte ha det. Kompost av god kvalitet torkar inte snabbt och låter litet. Så när du köper dina vackra växter, överväg också bra jord.
Läs paketet noggrant. Bra krukkompost innehåller ofta redan basgödsel i ca 3 månader. Din planta kommer snart att få rätt näring. Efter denna period, strö lite (organiskt) gödningsmedel på krukorna för hand och mata dem i ytterligare 3 månader. Detta kommer att ge krukväxterna flytande föda. För utomhusväxter är nog långtidsverkande spannmål det mest användbara.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *