Sätt upp en fågelbad-fåglar tack
Placera även ett fågelbad eller helst ett. Din trädgård blir snart en fågelträdgård med fågelbad. Fåglar använder poolen året runt. Både simma och dricka. Tre tips för att installera ett fågelbad. Många fågelbad finns till försäljning. Var särskilt uppmärksam på badets djup. Småfåglar som fink, stora knivar och sparvar badar gärna i små vattenlager.
Stora fåglar som ston gillar mer vatten och djupare bassänger.
Vårt runda blåfågelbad är väldigt populärt. Fåglar ställer upp regelbundet. Fink, kycklingar och blå knivar är vanliga i låga ovala bassänger.
Blå rund drinkare för fåglar
Fågelbadet ska vara på ett skyddat område. De flesta fåglar vågar inte, så kom inte för nära fönstret. De ser också bokstavligen katter först från träd. Fåglar ska känna sig trygga när de badar. De gillar några närliggande skogar. Sedan flyger de från den säkra skogen till poolen. Många trädgårdar har fortfarande för många trottoarer. Därför rinner regnvatten ut i avloppet. Vatten kan lagras i en vegeterad trädgård. Fåglar kan också dricka ur löven och simma med wadi på gräsmattan. Det ger en mer miljövänlig miljö och hjälper fåglar automatiskt. Läs även mitt blogginlägg om klimatvänliga trädgårdar.
Passop
Det är nödvändigt att regelbundet ge rent vatten till fågelbadet. Regntunnor är idealiska för detta. Det uppsamlade regnvattnet är perfekt för att dricka och bada fåglar.
Den kommer automatiskt att veta när du behöver byta badrum och fåglarna är borta. Fåglar dricker också ur badet. Detta är också anledningen till regelbundna förändringar. Jag använder en gammal diskborste för detta ändamål. Tillsammans med regnduschen kan badet snabbt rengöras med en borste.
Se till att byta ut det frusna vattnet vid hård frost. Fåglar kan inte dricka. Salta inte toaletten. Inte bra för fåglar. Gör din trädgård attraktiv för fåglar. Förutom att bada kan du även locka till dig fåglar med söta fågelholkar, matlådor och mat. Men det viktigaste är de lummiga trädgårdarna. Ju fler skogar, gärna ett eller flera träd, desto fler fåglar kan du se. Läs gärna även blogginlägget “Vill du ha fåglar eller plantera träd?”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *